fbpx

Legfrissebb blogbejegyzések a BP Legal oldalán

Osztatlan közös tulajdon

Osztatlan közös tulajdon a gyakorlatban

Az osztatlan közös tulajdon mind a mai napig gyakori jelenség az ingatlanpiacon. Közös öröklések, építkezések, házasságok vagy éppen bontóperek mind idézhetnek elő olyan helyzeteket, amikor ugyanazon az ingatlanon egyszerre több személynek keletkezik tulajdonjoga.

Tovább olvasok »
Így alapíthatsz nonprofit kft.-t

Nonprofit kft. alapítása

A nonprofit kft. sajátossága a hagyományos társaságokhoz képest, hogy működésének nyeresége nem szolgálhatja a tagok vagyoni gyarapodását, hanem azt a társaság érdekében kell felhasználniuk. A hagyományos cégformák gazdasági haszonszerzés céljára jönnek létre, legfőbb rendeltetésük a minél magasabb profit elérése. Ezzel szemben a nonprofit szervezetek nem eredmény-orientáltak, így működésük célja jelentősen eltérő.

Tovább olvasok »
Adatvédelmi nyilatkozat

Fő a személyes adatok védelme: mindent az adatvédelmi nyilatkozatról

Az online világ fokozatos térhódításával egyre fontosabbá válik az itt megadott személyes adatok megfelelő védelme. Napjainkban az internetes felhasználók a felhasználónéven és jelszón túl olyan bizalmas adatokat vagy személyes jellemzőket is megoszthatnak magukról, amely illetéktelen személyek birtokába kerülése vagy visszaélésszerű felhasználása számszerűsíthető károkat is okozhat számukra.

Tovább olvasok »
ÁSZF

Minden, amit az ÁSZF mintáról tudnod kell!

„Az általános szerződési feltételeket megismertem, megértettem és elfogadom” – ezzel vagy ehhez hasonló fordulatokkal te is sűrűn találkozhattál már, amikor regisztráltál és/vagy vásároltál valamely webáruházban. Napjainkban az internetes vásárlás kényelmes és megbízható alternatívája a bolti sorbanállásnak, ezért népszerű és széles körben elterjedt. Ezzel viszont szükségszerűen együtt jár a jogi szabályozás fejlődése is, amely egyre összetettebbé, konkrétabbá és ami fontos, számonkérhetőbbé válik.

Tovább olvasok »
Zártkerti ingatlan adásvétele

Zártkerti ingatlan vásárlása – nem mind arany, ami fénylik?

Ha egy település belterületéről vagy külterületéről beszélünk, valószínűleg te is könnyedén el tudod képzelni, hogy milyen ingatlanok helyezkednek el ott: belterületen boltokkal, iskolákkal, orvosi rendelőkkel, de leginkább lakóingatlanokkal, míg külterületen szántókkal, legelőkkel, erdős területekkel és mezőgazdasági földekkel találkozhatsz.

Tovább olvasok »
TEÁOR számok

TEÁOR számok kisokos – minden amit tudni érdemes

A TEÁOR számokról biztosan sokat hallottál, ha pedig saját vállalkozásod van, akkor már találkoztál is velük. Mindenki tudja, hogy léteznek, azt is, hogy egy vállalkozásnak rendelkeznie kell ilyen kódszámmal. Viszont azzal, hogy mi is a TEÁOR számok alapján történő rendszerezés célja, talán már kevesebben vannak tisztában.

Tovább olvasok »
Birtokbaadás

Az ingatlanvásárlás utolsó lépése: amit a birtokbaadási jegyzőkönyvről tudnod kell

Egy ingatlan vásárlása jelentős esemény mindenki életében: nem csak azért, mert ez lesz az a hely, ahova minden nap hazatérsz, ezentúl talán ez jár a legnagyobb anyagi kiadással is. Önmagában igényeidnek és pénztárcádnak egyszerre megfelelő lakást találni sem feltétlen egyszerű, azonban ha ez sikerült, még mindig rengeteg lehetséges buktatóval nézhetsz szembe.

Tovább olvasok »