fbpx

Legfrissebb blogbejegyzések a BP Legal oldalán

vagyonszerzési illeték kisokos

Vagyonszerzési illeték kisokos

A vagyonszerzési illetékről sok mindent el lehet mondani, azt azonban semmiképp, hogy egy különösebben népszerű adóforma lenne. Sokan élik meg sarcként, extra teherként autó- vagy lakásvásárlás esetén. Ebben nem tudunk igazságot tenni, azonban az biztos, hogy a fizetési kötelezettséget érdemes komolyan venned.

Tovább olvasok »
Tulajdoni lap

Tulajdoni lap – mi a szerepe és hogyan juthatunk hozzá?

A tulajdoni lapon feltüntetett tények közhitelessége a hazai ingatlanforgalomba vetett bizalom egyik legfőbb biztosítéka. Nyilvános dokumentum, amiből a helyrajzi szám ismeretében bárki megismerheti az ingatlan földhivatali adatait – a tulajdonosáról, tehermentességéről, valamint a fontosabb műszaki paramétereiről szóló információkat.

Tovább olvasok »

Ingatlan ajándékozás a gyakorlatban

Az ingatlan ajándékozás hallatán könnyen asszociálhatunk arra, hogy egy kedves gesztusról beszélünk, pedig az igazság az, hogy a szó egy bonyolult jogi procedúrát takar. Tekintve, hogy nagy értékű tulajdonról beszélünk és egy különleges eljárásról, elengedhetetlen a minél pontosabb ügyintézés.

Tovább olvasok »
Ingatlan adásvétel ügyvéd

Ingatlan adásvétel ügyvéd segítségével

Egy ingatlan megvásárlása első ránézésre talán egyszerűnek tűnik. A vevő fizet, az eladó örül, a tulajdoni lapon bejegyzik a változást. Mindez a gyakorlatban persze egészen másképp néz ki. Számtalan tényező bonyolíthatja a helyzetet, és a jogszabályok is rengeteg kötelességet írnak elő. Egyebek mellett azt is, hogy az adásvételben ügyvéd is közreműködjön.

Tovább olvasok »

Copyright © 2022 – BP Legal

Minden jog fenntartva