fbpx

BP Legal - Letölthető minta dokumentumok

Jánosné Fuszenecker
Tovább olvasom
Köszönöm szépen, nagy segítség volt számomra a dokumentum terv.
Tamás Cseh
Tovább olvasom
Átvételi elmismervény minta dokumentumot kértem. Percek alatt megérkezett! Köszönöm, nagy segítség volt számomra!
Veresné Sebestény Hajnalka
Tovább olvasom
Szuper
Maxabi Photo
Tovább olvasom
Minta e-mailt kértem, ami megfelelt az elvárásaimnak. Ezúton is köszönöm!
Alapítvány Gyöngysor
Tovább olvasom
Köszönöm szépen, hogy letölthettem a formanyomtatványt! Nagy Károlyné
Eniko F.
Tovább olvasom
Köszönöm szépen a segítséget, a letölthető iratminta nagy segítségemre volt. Talán az egyetlen hely az interneten, ahol ingyen és azonnal lehetőségünk van egy éppen szükséges szerződés vagy átvételi iratmintára, hogy a felmerülő ügyletünk hivatalosan is megállja a helyét.
Előző
Következő
4.9
4.9/5

144 értékelés alapján

Szerződés minták

Átvételi Elismervény

Legyen szó akár készpénz, áru, műszaki eszköz vagy értékpapír átadásáról, mindig szükséged lesz egy dokumentumra, amivel később a birtokba adást igazolni tudod.

Átvételi elismervény minta

Foglaló Átvételi Elismervény

A foglaló gyakran alkalmazott megoldás ingatlanok adásvétele során. Az eladónak átadott pénzösszeggel tudod jelezni vásárlási szándékod komolyságát és megfizeted vele a vételár első részletét is egyben. A közhiedelem szerint, ha „lefoglalózol” egy ingatlant, azzal automatikusan jogot szerzel arra, hogy később mások előtt meg is vásárold.

Foglaló átvételi elismervény

Ingatlan Adásvételi Szerződés

Az adásvételi szerződés a leggyakrabban előforduló szerződéstípus. Nem is gondolnád, de már az is annak számít, ha például egy étteremben rendelsz, hiszen megmondod, hogy mit kérsz, az eladó – ebben az esetben az étterem – az étlapon előre jelzi az árat, átadja neked a kért árut, te pedig kifizeted. Mindez szóban történik, ettől függetlenül az adásvétel minden elemét magán viseli.

Ingatlan Ajándékozási Szerződés

A Polgári Törvénykönyv az ajándékozást is a szerződések körében kezeli, ennek értelmében az ajándékozási szerződést a vagyonátruházó ügyletek között szabályozza. Az ajándékozási szerződés lényege az, hogy az ajándékozó a saját vagyona terhére ingyenes vagyoni előnyt nyújt a megajándékozott számára. Az ajándék lehet ingóság és ingatlan, vagy vagyoni értékű jog is.

Lakásbérleti Szerződés

A bérleti szerződés az egyik legáltalánosabb polgári jogi jogügylet. Az élet számos területén találkozhatsz vele, a szerződés tárgya ingó és ingatlan egyaránt lehet. Gazdaságosabb megoldás lehet az adásvételnél, kiváltképpen, ha egy vagyontárgyra csak ideiglenesen, átmenetileg van szükséged.

Megbízási Szerződés

A megbízási szerződés az egyik leggyakrabban alkalmazott szerződéstípus az üzleti életben, amivel valószínűleg már Te is találkoztál. A megbízási szerződés egy olyan szerződés, amely alapján az egyik fél – a megbízó -, megbízza a másik felet – a megbízottat – valamely tevékenység vagy feladat ellátására, melyért a megbízó megbízási díjat fizet.

Mebízási Szerződés

Vételi Szándéknyilatkozat

A vételi szándéknyilatkozat egy különleges (jog)intézmény: bevett gyakorlatnak számít ingatlanok adásvétele során, mégsem találunk rá konkrét jogi szabályokat, meghatározásokat törvényeink között. Sok esetben praktikus megoldás, ha gyorsan és egyszerűen szeretnéd jelezni vételi szándékodat a kiválasztott ingatlan kapcsán – ugyanakkor számos rejtett buktatót is tartalmazhat, ha nem kellő körültekintéssel jársz el.

Webshop jogi dokumentumok

Adatkezelési Tájékoztató

A GDPR lényege, hogy ha európai uniós állampolgárok adatait kezeled, akkor szigorú szabályoknak kell megfelelned. Az Adatvédelmi Tájékoztatóban fel kell tüntetned, hogy a webshopod üzemeltetése során milyen adatokat, milyen módon, és mire használsz fel.

Általános Szerződési Feltételek

A webshop indítás egyik alapfeltétele az Általános Szerződési Feltételek megléte. A dokumentum tájékoztatja a vásárlókat, meghatározza a szerződés időtartamát, és számos egyoldalú rendelkezési feltételt biztosít, melyek nem elhanyagolhatók az üzemeltetés során.

Hova küldjük az átvételi elismervény minta szerződést?

Hova küldjük a foglaló átvételi elismervény minta szerződést?

Hova küldjük az ingatlan adásvételi minta szerződést?

Hova küldjük az ingatlan ajándékozási minta szerződést?

Hova küldjük a lakásbérleti minta szerződést?

Hova küldjük a megbízási minta szerződést?

Hova küldjük a vételi szándéknyilatkozat minta szerződést?

Hova küldjük az

Adatvédelmi Tájékoztató mintát?

Hova küldjük az

Általános Szerződési Feltételek

mintát?