fbpx

Jogi tanácsadás

Kik vagyunk?

A BP Legal egy Budapest központú jogi tanácsadással foglalkozó vállalkozás.

Célunk, hogy a hagyományos ügyvédi szolgáltatásoknak új keretet adjunk, és olyan modern megoldásokat nyújtsunk, ami megfelel napjaink igényeinek.

Legyen szó ingatlan adásvételről, cégalapításról vagy komplikáltabb adatvédelmi kérdésekről, felkészült ügyvédi csapatunk készséggel áll ügyfeleink rendelkezésére. Nincs olyan kérdés vagy probléma, amelyre ne létezne megfelelő jogi megoldás. A BP Legal küldetése, hogy szoros együttműködésben megtaláljuk a számodra legjobb megoldást.

Milyen elvek menték dolgozunk?

Legfőbb érétkeink - pontosság

Pontosság

Szolgáltatásainkat az előre meghatározott kereteken és határidőkön belül teljesítjük. Velünk nyugodtan tervezhetsz.

Legfőbb érétkeink - transzparencia

Transzparencia

Átlátható folyamatok,
előre egyeztetett és kiszámítható keretek. Pontosan azt nyújtjuk, amire szükséged van.

Legfőbb érétkeink - profizmus

Profizmus

Szakmai felkészültség és sokéves tapasztalat a kiemelt jogi területeken. Nálunk biztonságban érezheted magad.

Legfőbb érétkeink - kommunikáció

Kommunikáció

Részletes tájékoztatás, rendszeres kétoldalú kommunikáció. Velünk gördülékeny a közös munka.

A BP Legal csapata

dr. Novák Flóra
Head of Legal

Elkötelezett ügyvéd. A kompromisszumok nélküli megoldások, transzparens kommunikáció és korszerű jogi szolgáltatások képviselője. Hisz benne, hogy van igény modern és megbízható jogi szolgáltatókra, melyben az ügyfelek hatékonyan és teljes biztonságban intézhetik jogi ügyeiket.

 

dr. Szabó Zsuzsanna fotó

dr. Szabó Zsuzsanna
Head of Legal

Ügyfeleink részére jellemzően általános jogi képviseleti tevékenység keretében a
gazdasági jog valamennyi területén látjuk el feladatainkat, így jellemzően a polgári jog, a társasági jog, cégjog, szellemi alkotások joga, versenyjog, ingatlanjog, munkajog és közigazgatási jog területén dolgozunk. Nem elhanyagolható körülmény, hogy ezeken a területeken kiemelkedő peres tapasztalattal is rendelkezünk.

Szesztay Péter
Head of Business

Vállalkozó, mentor és üzletfejlesztési tanácsadó. Hisz abban, hogy a különböző online marketing eszközök megfelelő alkalmazásával bármely területen működő vállalkozás hatékonyabb és sikeresebb lehet. Szemét mindig a megoldáson tartja. Nem ismer kompromisszumot – legyen szó saját vállalkozásairól vagy ügyfelei kihívásairól.

Miért elengedhetetlen a szakszerű jogi tanácsadás?

Talán nem is sejted, mennyire körülvesznek a mindennapokban a jogilag jelentős események: akár több szerződést megköthetsz, ha nem is írásban, gyakran szóban vagy éppen ráutaló magatartással. A jog évezredek óta velünk él, és bár az alapvető elvek sokszor a rómaiak óta változatlanok, mára egy bonyolult és összetett szabályrendszer jött létre.

Ne vessz el a jogszabályok útvesztőiben!

Az olyan törvények mellett, mint a Ptk., a Cégtörvény vagy éppen az Alaptörvény, rengeteg speciális, ágazati jogszabály létezik. Egyéb törvények mellett kormányrendeletek, miniszteri rendeletek további részletszabályokat határozhatnak meg. Főszabály alóli kivételek, kedvezmények, mentességek, valamint szigorúbb tartalmi, formai előírások egyaránt előfordulnak. Nekünk, ügyvédeknek pedig az a dolgunk, hogy a rád nézve kedvezőbb lehetőségekkel ugyanúgy tisztában legyünk, mint az esetleges buktatókkal.

Tervezz előre!

Sokszor már a heti nagybevásárlást is hasznos előre végiggondolod. Miért járnál el másképp egy ingatlan adásvétel vagy cégalapítás során? A vételár mellett más, járulékos költségek, díjak és illetékek is felmerülnek, a cégalapítás sem csak az ügyvéd munkadíjából áll. Emellett a különböző ügyintézési és eljárási határidők nem csak költség, hanem időigénnyel egyaránt járnak.

A szabályok folyamatosan változnak, ami pár hónapja még járható út volt, lehet, hogy mostanra megváltozott. Kerüld el a kellemetlen meglepetéseket, a váratlan helyzeteket és a felesleges idegeskedést! Jogi tanácsadás keretében pontosan tájékoztatni fogunk a rád váró adminisztrációs és egyéb jellegű terhekről, időigényekről!

Spórolj pénzt!

Ahol illetékek és díjak van, ott sokszor kedvezményekre, akár teljes mentességre is adott a lehetőség. Fiatalok, családosok, első lakásvásárlók jelentős összegeket spórolhatnak, de akár egy frissen alapított cég esetében is lehet lehetőség az egyszerűsítésre, ezáltal a költségek csökkentésére. 

Kerüld el a buktatókat!

Hiába jársz el a legjobb tudásod szerint, vannak olyan formai követelmények, amelyek még a kifogástalan tartalommal készült dokumentumokat is érvénytelenné tehetik. És akkor nem szóltunk egy elmulasztott határidő vagy igazolás miatt kiszabható bírságokról. Egy jó ügyvéd nemcsak a költségek megtakarításában segíthet, de nem várt büntetések és más kellemetlenségek elkerülésében is hasznos tanácsokat adhat, hogy elvárásaidnak mindenben megfelelő végeredményt érhess el!

Egyszerűsítsd a saját dolgod!

Sok éves tapasztalattal rendelkezünk a társasági, ingatlan, szabadalmi jog és a GDPR megfelelőség területén, nagy peres tapasztalattal is rendelkezünk. Ismerjük az ügyintézések menetét, a benyújtandó dokumentumok körét és minden olyan szempontot, amelyekre oda kell figyelni. Nemcsak jogi tanácsot adunk, hanem elkészítünk és benyújtunk számodra minden szükséges okiratot, közreműködünk a hivatalos szervekkel való kapcsolattartásban vagy ellátjuk képviseletedet a hatóságok előtt.

Miért minket válassz?

  • Transzparens módon dolgozunk. Nálunk minden lépésről teljes körű tájékoztatást kapsz és a díjaink is átláthatók, könnyen kalkulálhatók.
  • Felkészült szakemberekkel dolgozunk, akik kiemelkedő tapasztalattal és tudással rendelkeznek a jog különböző területén.
  • Hiszünk az együttműködés erejében. Akár személyesen, telefonon vagy e-mailben van ránk szükséged, mi mindig a rendelkezésedre állunk.
  • Érthetőek vagyunk. A legtöbb ügyvéddel nehéz szót érteni, tőlünk azonban érthető és világos tájékoztatásra és kommunikációra számíthatsz.

A BP Legalnál felkészült ügyvédek várnak, akik jogi segítséget nyújtanak minden helyzetben. Felmérjük az egyedi igényeidet, és ennek megfelelően teszünk számodra megoldási javaslatot. Érthető tájékoztatást nyújtunk a jogi szolgáltatásaink menetéről és a kapcsolódó jogszabályokról.

Felkeltettük az érdeklődésed? Szeretnéd igénybe venni szolgáltatásunkat? Kérdésed van?
Vedd fel velünk a kapcsolatot és írd meg nekünk, hogy miben lehetünk segítségedre!