fbpx

Legfrissebb blogbejegyzések a BP Legal oldalán

Osztatlan közös tulajdon

Osztatlan közös tulajdon a gyakorlatban

Az osztatlan közös tulajdon mind a mai napig gyakori jelenség az ingatlanpiacon. Közös öröklések, építkezések, házasságok vagy éppen bontóperek mind idézhetnek elő olyan helyzeteket, amikor ugyanazon az ingatlanon egyszerre több személynek keletkezik tulajdonjoga.

Tovább olvasok »
Így alapíthatsz nonprofit kft.-t

Nonprofit kft. alapítása

A nonprofit kft. sajátossága a hagyományos társaságokhoz képest, hogy működésének nyeresége nem szolgálhatja a tagok vagyoni gyarapodását, hanem azt a társaság érdekében kell felhasználniuk. A hagyományos cégformák gazdasági haszonszerzés céljára jönnek létre, legfőbb rendeltetésük a minél magasabb profit elérése. Ezzel szemben a nonprofit szervezetek nem eredmény-orientáltak, így működésük célja jelentősen eltérő.

Tovább olvasok »
Adatvédelmi nyilatkozat

Fő a személyes adatok védelme: mindent az adatvédelmi nyilatkozatról

Az online világ fokozatos térhódításával egyre fontosabbá válik az itt megadott személyes adatok megfelelő védelme. Napjainkban az internetes felhasználók a felhasználónéven és jelszón túl olyan bizalmas adatokat vagy személyes jellemzőket is megoszthatnak magukról, amely illetéktelen személyek birtokába kerülése vagy visszaélésszerű felhasználása számszerűsíthető károkat is okozhat számukra.

Tovább olvasok »
ÁSZF

Minden, amit az ÁSZF mintáról tudnod kell!

„Az általános szerződési feltételeket megismertem, megértettem és elfogadom” – ezzel vagy ehhez hasonló fordulatokkal te is sűrűn találkozhattál már, amikor regisztráltál és/vagy vásároltál valamely webáruházban. Napjainkban az internetes vásárlás kényelmes és megbízható alternatívája a bolti sorbanállásnak, ezért népszerű és széles körben elterjedt. Ezzel viszont szükségszerűen együtt jár a jogi szabályozás fejlődése is, amely egyre összetettebbé, konkrétabbá és ami fontos, számonkérhetőbbé válik.

Tovább olvasok »

Copyright © 2022 – BP Legal

Minden jog fenntartva