fbpx

Legfrissebb blogbejegyzések a BP Legal oldalán

Ügyvédi díjak

Ügyvédi díjak: mikor miért fizetünk, és mire számítsunk a pénzünkért cserébe?

Szakszerű ügyvédi segítségre bármilyen jelentősebb jogügylet során szükséged lesz, bizonyos esetekben pedig a jogszabályok kötelezően írják elő a szakértő jogi közreműködést. Ezeken kívül rengeteg élethelyzetben a saját dolgodat könnyítheted meg a hozzáértő jogi tanácsadással. Mégis sokan gondolják úgy mind a mai napig, hogy az ügyvédek drágák, egy ügyvédi tanácsadás pedig luxustermék.

Tovább olvasok »
Ingatlanjogi jogszabályok

A legfontosabb ingatlanjogi jogszabályok

Egy ingatlan adásvétele minden esetben jelentős, komoly megfontolást igénylő esemény: nemcsak egy lakás vételára, de a vásárláshoz kapcsolódó különböző illetékek, díjak költsége, az egyes bejelentési kötelezettségek, a hosszabb ügymenet, adott esetben az engedélyek beszerzése és az egyéb adminisztratív teendők miatt is.

Tovább olvasok »
Átvételi elismervény minta

Minden, amit az átvételi elismervény mintáról tudnod kell!

Átvételi elismervény: szinte minden jelentősebb átadás – átvételnél találkozhatsz ezzel a dokumentummal, számtalan alkalommal a hétköznapok során is. Legyen szó akár készpénz, áru, műszaki eszköz vagy értékpapír átadásáról, mindig szükséged lesz egy dokumentumra, amivel később a birtokba adást igazolni tudod.

Tovább olvasok »
Mit kell tudni a bérleti szerződésekről?

Mit kell tudni a bérleti szerződésekről?

A bérleti szerződés az egyik legáltalánosabb polgári jogi jogügylet. Az élet számos területén találkozhatsz vele, a szerződés tárgya ingó és ingatlan egyaránt lehet. Gazdaságosabb megoldás lehet az adásvételnél, kiváltképpen, ha egy vagyontárgyra csak ideiglenesen, átmenetileg van szükséged.

Tovább olvasok »
Adásvételi kisokos: a vételi szándéknyilatkozat minta

Adásvételi kisokos: a vételi szándéknyilatkozat minta

A vételi szándéknyilatkozat egy különleges (jog)intézmény: bevett gyakorlatnak számít ingatlanok adásvétele során, mégsem találunk rá konkrét jogi szabályokat, meghatározásokat törvényeink között. Sok esetben praktikus megoldás, ha gyorsan és egyszerűen szeretnéd jelezni vételi szándékodat a kiválasztott ingatlan kapcsán – ugyanakkor számos rejtett buktatót is tartalmazhat, ha nem kellő körültekintéssel jársz el.

Tovább olvasok »
Minden, amit a székhelyszolgáltatásról tudni érdemes

Minden, amit a székhelyszolgáltatásról tudni érdemes

Sokszor találkozhattál már a székhelyszolgáltatás kifejezéssel – nem egy cég reklámozza ennek lehetőségét szerte az országban, különböző kiegészítő szolgáltatásokkal, kedvezményekkel együtt. Amíg azonban nem gondolkozol komolyabban cégalapításon, elképzelhető, hogy csak egy ismeretlen, talán nehezen elképzelhető tevékenységnek hangzik.

Tovább olvasok »
Kft.-alapítás vs. egyéni vállalkozás - melyikkel jársz jobban?

Kft.-alapítás vs. egyéni vállalkozás – melyikkel jársz jobban?

Az összes cégformának létezik előnye és hátránya, a választás azonban jellemzően két lehetőségre szűkül a kezdő vállalkozóknál: kft. vagy egyéni vállalkozás. Érdemes alaposan utánajárnod mindkét cégformának, hiszen akár több millió forint is múlhat a döntéseden! Cikkünkben segítünk elindulni az úton, és részletesen összehasonlítjuk az egyéni vállalkozást a kft.-alapítással.

Tovább olvasok »