fbpx

Legfrissebb blogbejegyzések a BP Legal oldalán

Haszonélvezeti jog

Tulajdon és haszonélvezeti jog: mikor melyik az „erősebb”?

A haszonélvezeti joggal, valamint az azzal terhelt ingatlan fogalmával elsősorban öröklés után előállt jogi helyzetekben találkozhattál. Az úgynevezett özvegyi haszonélvezeti jog, vagy egyszerűen csak özvegyi jog az örökhagyó házastársát illeti meg és akkor is feljogosítja az adott ingatlan használatára, ha annak nem ő az egyedüli tulajdonosa.

Tovább olvasok »
Osztatlan közös tulajdon

Osztatlan közös tulajdon a gyakorlatban

Az osztatlan közös tulajdon mind a mai napig gyakori jelenség az ingatlanpiacon. Közös öröklések, építkezések, házasságok vagy éppen bontóperek mind idézhetnek elő olyan helyzeteket, amikor ugyanazon az ingatlanon egyszerre több személynek keletkezik tulajdonjoga.

Tovább olvasok »
Így alapíthatsz nonprofit kft.-t

Nonprofit kft. alapítása

A nonprofit kft. sajátossága a hagyományos társaságokhoz képest, hogy működésének nyeresége nem szolgálhatja a tagok vagyoni gyarapodását, hanem azt a társaság érdekében kell felhasználniuk. A hagyományos cégformák gazdasági haszonszerzés céljára jönnek létre, legfőbb rendeltetésük a minél magasabb profit elérése. Ezzel szemben a nonprofit szervezetek nem eredmény-orientáltak, így működésük célja jelentősen eltérő.

Tovább olvasok »
Adatvédelmi nyilatkozat

Fő a személyes adatok védelme: mindent az adatvédelmi nyilatkozatról

Az online világ fokozatos térhódításával egyre fontosabbá válik az itt megadott személyes adatok megfelelő védelme. Napjainkban az internetes felhasználók a felhasználónéven és jelszón túl olyan bizalmas adatokat vagy személyes jellemzőket is megoszthatnak magukról, amely illetéktelen személyek birtokába kerülése vagy visszaélésszerű felhasználása számszerűsíthető károkat is okozhat számukra.

Tovább olvasok »